Keptos vištienos šlaunelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Keptos vištienos šlaunelės

Šį patiekalą labai lengva paruošti, o rudeniška vištiena puikiai atrodo ant šventinio stalo. Iškeptos vištienos šlaunelės yra gana švelni mėsa. Paruošti tokį patiekalą gana paprasta, todėl jis puikiai tinka vakarienei ar pietums. Garnyrą galima gaminti atskirai arba prie vištienos gabalėlių pridėti bulvių ar daržovių. Patiekalas yra sotus ir aromatingas, o vištienos mėsa tokia minkšta ir pikantiška, kad tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
180 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.35/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Keptos vištienos šlaunelės Žingsnis 1
Nuplaukite atšildytas vištienos šlauneles ir sudėkite jas į dubenį. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais. Gerai įtrinkite prieskonius. Jei norite, dėl skonio įmeskite lauro lapą.

Žingsnis 2

Keptos vištienos šlaunelės Žingsnis 2
Atskirkite majonezą ir supilkite į mėsą. Įtrinkite mėsą padažu. Supilkite kefyrą ir įberkite garstyčių. Palikite mėsą marinuotis 2 valandas.

Žingsnis 3

Keptos vištienos šlaunelės Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi. Į formą sudėkite mėsą ir padažą. Jei norite, pridėkite daržovių, kad mėsa nesudegtų ir kepdama būtų sultinga. Uždenkite formą folija ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos