Publikavimo data: 2025-08-18
Keptos vištienos šlaunelės
Šį patiekalą labai lengva paruošti, o rudeniška vištiena puikiai atrodo ant šventinio stalo. Iškeptos vištienos šlaunelės yra gana švelni mėsa. Paruošti tokį patiekalą gana paprasta, todėl jis puikiai tinka vakarienei ar pietums. Garnyrą galima gaminti atskirai arba prie vištienos gabalėlių pridėti bulvių ar daržovių. Patiekalas yra sotus ir aromatingas, o vištienos mėsa tokia minkšta ir pikantiška, kad tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Nuplaukite atšildytas vištienos šlauneles ir sudėkite jas į dubenį. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais. Gerai įtrinkite prieskonius. Jei norite, dėl skonio įmeskite lauro lapą.
Žingsnis 2
Atskirkite majonezą ir supilkite į mėsą. Įtrinkite mėsą padažu. Supilkite kefyrą ir įberkite garstyčių. Palikite mėsą marinuotis 2 valandas.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi. Į formą sudėkite mėsą ir padažą. Jei norite, pridėkite daržovių, kad mėsa nesudegtų ir kepdama būtų sultinga. Uždenkite formą folija ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos