Keptos vištienos šlaunelės su ananasais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Keptos vištienos šlaunelės su ananasais

Pagal šį receptą paruošta vištiena dėl ananasų sulčių ir prieskonių marinato būna išskirtinė.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nuo vištienos pašalinkite odą, riebalų perteklių, nuplaukite, nusausinkite.

Žingsnis 2

Keptos vištienos šlaunelės su ananasais Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: sumaišykite visus ingredientus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Paruoštą marinatą sumaišykite su vištiena ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų marinuotis.

Žingsnis 4

Išimkite vištieną iš šaldytuvo, nusausinkite marinatą ir supilkite jį į puodą. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.

Žingsnis 5

Keptos vištienos šlaunelės su ananasais Žingsnis 5
Sudėkite kumpius į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite ant didelės ugnies po 2 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 6

Perkelkite kumpius į formą, uždenkite folija ir 30 min. pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 7

Kol vištiena kepa, iš likusio marinato pagaminkite padažą. Pasilikite šešis šaukštus marinato, jis dar pravers.

Žingsnis 8

Marinatą 30 min. virkite ant silpnos ugnies, kol užvirs ir taps tirštas kaip padažas.

Žingsnis 9

Po 30 minučių kumpius išimkite, nuimkite foliją ir užpilkite ant jų likusius 6 šaukštus marinato. Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių.

Žingsnis 10

Apkepkite ant grotelių konservuotų ananasų žiedus.

Žingsnis 11

Vištieną ir ananasus sudėkite į lėkštę, patiekite su paruoštu padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos