Publikavimo data: 2024-06-16
Keptos vištienos šlaunelės su ananasais
Pagal šį receptą paruošta vištiena dėl ananasų sulčių ir prieskonių marinato būna išskirtinė.
Žingsnis 1
Nuo vištienos pašalinkite odą, riebalų perteklių, nuplaukite, nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: sumaišykite visus ingredientus ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoštą marinatą sumaišykite su vištiena ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų marinuotis.
Žingsnis 4
Išimkite vištieną iš šaldytuvo, nusausinkite marinatą ir supilkite jį į puodą. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.
Žingsnis 5
Sudėkite kumpius į gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite ant didelės ugnies po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 6
Perkelkite kumpius į formą, uždenkite folija ir 30 min. pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 7
Kol vištiena kepa, iš likusio marinato pagaminkite padažą. Pasilikite šešis šaukštus marinato, jis dar pravers.
Žingsnis 8
Marinatą 30 min. virkite ant silpnos ugnies, kol užvirs ir taps tirštas kaip padažas.
Žingsnis 9
Po 30 minučių kumpius išimkite, nuimkite foliją ir užpilkite ant jų likusius 6 šaukštus marinato. Dėkite atgal į orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 10
Apkepkite ant grotelių konservuotų ananasų žiedus.
Žingsnis 11
Vištieną ir ananasus sudėkite į lėkštę, patiekite su paruoštu padažu.
Kategorijos