Publikavimo data: 2025-08-17
Keptos vištienos šlaunelės su daržovėmis
Keptos vištienos šlaunelės su daržovėmis yra skanus ir sveikas patiekalas, nepaisant jo turtingumo, jaučiatės lengvai ir patogiai. Keptos daržovės, termiškai apdorojant, visiškai nepraranda savo skoninių savybių, o atvirkščiai, prisotina mėsą ir apskritai visą patiekalą sultingo, kvapnaus skonio. Ypatingo pikantiškumo suteikia česnakai, prieskoninės žolelės ir kreminis bei pieniškas sūrio skonis.
Žingsnis 1
Vištienos šlauneles supjaustykite porcijomis, pagal skonį pasūdykite, papipirinkite ir rankomis gerai įtrinkite prieskonius į mėsą. Į paruoštą formą įpilkite pusę augalinio aliejaus ir sudėkite mėsos gabalėlius.
Žingsnis 2
Paimkite didelį dubenį ir mažais gabalėliais supjaustykite bulves ir cukiniją, morkas sutarkuokite stambia tarka, paprikas ir pomidorus taip pat supjaustykite mažais atsitiktiniais gabalėliais, smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką pertrinkite per česnakų presą.
Žingsnis 3
Visas daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais, užpilkite likusiu augaliniu aliejumi, gerai išmaišykite ir sudėkite ant mėsos. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite stambiai tarkuotą sūrį ir grietinę, o dabar šiuo mišiniu užpilkite daržoves. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C, įdėkite patiekalą į orkaitę ir kepkite vieną valandą.
Kategorijos