Publikavimo data: 2025-08-16
Keptuvėje keptas kalakutienos kepsnys su paprika
Kalakutienos kepsniai dažniausiai kepami keptuvėje. Procesas nesudėtingas, tačiau reikia pasirūpinti, kad mėsa nesudegtų ir nebūtų sausa. Kalakutiena bus minkšta ir švelni, jei prieš kepimą ją marinuosite. Marinatas gali būti bet koks - pavyzdžiui, iš druskos ir pipirų mišinio su augaliniu aliejumi. Prieš kepant kepsnius reikėtų pamarinuoti, kad jie tolygiau paruduotų.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Uždenkite kalakutienos gabalėlius maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu ir virtuviniu plaktuku juos išmuškite. Pagardinkite druska, pipirais ir paprikomis, įtrinkite prieskonius į paviršių. Perkelkite pusgaminius į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnius. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite kalakutieną. Kepkite 1,5 minutės ant didelės ugnies. Apverskite, sumažinkite kaitrą iki mažos, uždenkite ir kepkite dar 1,5-2 minutes. Iškeptus kepsnius suvyniokite į foliją ir palikite 5 minutėms. Tai daroma tam, kad kalakuto paviršiaus ir vidaus temperatūra susilygintų.
Kategorijos