Publikavimo data: 2024-03-27
Keptuvėje troškinta jautiena
Čia pateikiamas keptuvėje troškintos jautienos receptas. Kad mėsa būtų kuo minkštesnė ir švelnesnė, jautieną troškinkite bent valandą. Kad mėsa nesudegtų ir neišdžiūtų, naudokite keptuvę storu dugnu. Jei viską atliksite teisingai, pagal šį receptą paruošta jautiena nustebins jus sultingu, švelniu ir ryškiu skoniu. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kartu su garnyru.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite griežinėliais, o jautieną - kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Sudėkite jautieną į keptuvę ir apkepkite ją iš abiejų pusių augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite vandens ir uždengę mėsą troškinkite valandą.
Žingsnis 5
Kai vanduo visiškai išvirs ir mėsa bus minkšta, į keptuvę sudėkite morkas, svogūnus ir šiek tiek augalinio aliejaus. Kepkite keptuvės turinį ant vidutinės ugnies porą minučių, kol daržovės bus pusiau iškepusios.
Žingsnis 6
Sumaišykite pomidorų pastą su stikline karšto vandens ir supilkite skystį į keptuvę su mėsa ir daržovėmis. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais, į keptuvę įmeskite česnako.
Žingsnis 7
Kai padažas užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite mėsą uždengę dangčiu dar 15-20 minučių.
Žingsnis 8
Į keptuvę supilkite grietinėlę ir dar 10 minučių troškinkite jautieną padaže ant silpnos ugnies. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, karštą patiekite lėkštėse ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos