Publikavimo data: 2024-06-16
Keptuvėje troškinta kiauliena su daržovėmis ir žolelėmis
Su daržovėmis ir žolelėmis troškinta kiauliena yra labai skanus ir maistingas patiekalas. Mėsa būna sultinga ir minkšta, o daug daržovių subalansuoja didelį jos kaloringumą. Jei norite, galite keisti mėsos ir daržovių santykį, taip pat eksperimentuoti su daržovių ir prieskonių rinkiniu pagal savo skonį. Šiam patiekalui nereikia priedų garnyro pavidalu, nes jame ir taip yra daug daržovių ir prieskoninių žolelių. Kiaulieną su daržovėmis ir žolelėmis galima patiekti karštą arba šaltą pietums ar ankstyvai vakarienei.
Žingsnis 1
Susmulkinkite petražoles ir krapus. Smulkiai sukapokite česnaką. Sudėkite česnaką su žalumynais ir toliau smulkinkite peiliu. Pasūdykite, gerai išmaišykite ir palikite sumaišytus žalumynus pritraukti. Papriką supjaustykite mažais maždaug 2-3 cm dydžio kubeliais. Baklažaną supjaustykite stambiais strypais, sudėkite į indą, pasūdykite ir palikite 20 minučių, kad išnyktų kartumas. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nuo pomidorų pašalinkite odelę perpjaudami juos skersai ir 10 sekundžių įdėdami į verdantį vandenį. Tada nuimkite odelę ir supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite paprikas į šaltą keptuvę ir ant didelės ugnies lengvai apskrudinkite paprikų odelę. Kai pasirodys lengvas dūmas, įpilkite į keptuvę 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir kepkite paprikas iš visų pusių 5 minutes, kol jos bus pusiau iškepusios. Tada perkelkite paprikas į sietelį ir į tą pačią keptuvę sudėkite baklažanų gabalėlius. Tokiu pat būdu kepkite baklažanus, kol jie bus pusiau iškepę. Tada baklažanus išimkite iš keptuvės ir sudėkite į sietelį.
Žingsnis 3
Stipriai įkaitintoje keptuvėje apkepkite mėsos gabalėlius iš abiejų pusių po 2-3 minutes, kad mėsa tik susigertų ir išliktų sultinga. Tada į mėsą sudėkite svogūnus, pomidorus ir prieskonius: raudonuosius aštrius pipirus, juoduosius pipirus ir kalendrą. Įberkite cukraus, kad neutralizuotumėte rūgštų pomidorų skonį.
Žingsnis 4
Į keptuvę su mėsa sudėkite paruoštas paprikas ir baklažanus. Viską išmaišykite ir troškinkite 5-7 minutes, uždengę keptuvę dangčiu. Į paruoštą indą supilkite paruoštą žolelių ir česnakų mišinį, tolygiai paskleiskite jį ant paviršiaus. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite dar 10 minučių uždengę dangčiu.
Kategorijos