Publikavimo data: 2024-01-17
Khachapuri su suluguni receptas
Khačapuri galima naudoti bet kokios rūšies sūrį. Net pačioje Gruzijoje dėl to nėra vieningos nuomonės. Kažkas mano, kad teisinga chačapuri gaminti su suluguni sūriu. Kažkas - su Imeretijos sūriu. Daugelis gruzinų sūrius maišo. Ne visada pavyksta rasti tinkamą Imeretijos sūrį, todėl jis keičiamas Adygėjos sūriu. Svarbiausia imti sūrį su sūreliu (mocarelos, Adygėjos, suluguni) ir tokį, kuris gerai išsilydo orkaitėje. Papasakosime chačapuri su suluguni receptą.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus maisto produktus. Iš anksto sutarkuokite sūrį. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, išsitraukite kočėlą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite pieną, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite pieną į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Pakilusią tešlą sumaišykite su likusiais miltais, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C. Patiekite chačapuri su bet kokiu padažu. Tai gali būti sacebeli, tkemali, česnakinis padažas. Taip pat tinka patiekti grietinę arba bet kokį rauginto pieno produktą (matsoni, jogurtą, kefyrą).
Kategorijos