Publikavimo data: 2024-03-31
Kharčo sriuba gavėnios metu
Charčo sriuba pagrįstai gali būti vadinama Gruzijos virtuvės perlu, nes ją pažįsta net tie, kurie niekada nėra buvę jos istorinėje tėvynėje. Pagrindiniai klasikinės charčo sriubos ingredientai yra jautienos sultinys, tkemali ir pomidorų pasta. Sriuba išsiskiria sodriu pomidorų skoniu, tiršta konsistencija ir ryškiu aštriu aromatu. Pagrindinė sėkmingo kharcho gaminimo paslaptis - prieskonių ir šviežių žolelių gausa. Šiandien siūlome jums liesą garsiosios sriubos versiją.
Žingsnis 1
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu. Bulves supjaustykite kubeliais. Kai vanduo užvirs, sudėkite į jį bulves ir ryžius. 20 minučių virkite maistą ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, stambiai sutarkuokite morkas.
Žingsnis 3
Į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite daržoves, kol suminkštės, supilkite tkemali padažą, gerai išmaišykite ingredientus. Palikite daržoves keptuvėje dar porai minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite keptuvės turinį į puodą, suberkite prieskonius, pomidorų pastą ir česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sriubą virkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Nukelkite sriubą nuo ugnies ir palikite ją 30 minučių. Supilkite charcho į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos