Publikavimo data: 2024-06-08
Khinkali su bulvėmis ir kalendromis
Yra legenda, kad chinkali kepamas saulės deivės Varvaros garbei. Todėl šis patiekalas buvo privalomas per deivės garbei rengiamas šventes. Chinkali su daržovių įdaru yra ypatinga tradicinio gruziniško patiekalo versija. Iš pradžių į tešlą buvo vyniojama tik mėsa, tačiau vėliau nuspręsta paįvairinti skonį ir naudoti daržoves. Khinkali su bulvėmis patiks tiems, kurie nevalgo mėsos produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir apkepkite svogūną, kol lengvai apskrus. Virtas bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite jas su kepintais svogūnais, pagal skonį pasūdykite. Smulkiai supjaustykite kalendrą ir sudėkite į bulves bei svogūnus.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su druska. Tada maišydami pamažu supilkite 1 puodelį vandens į miltus. Išminkykite masę iki vientisos, tirštos tešlos. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Formuokite ir išvirkite khinkali. Supjaustykite tešlą atskirais maždaug 50 g sveriančiais gabalėliais. Iš jų iškočiokite plokščius pyragėlius. Į kiekvienos lėkštės vidurį dėkite po truputį įdaro. Sudėkite khinkali, švelniai pakeldami tešlą ir sulankstydami ją į akordeoną. Atitraukite galą ir susukite, tada šiek tiek apipjaukite. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite, sudėkite khinkali ir virkite 8-10 minučių.
Kategorijos