Publikavimo data: 2025-08-17
Kiauliena ant apelsinų su česnakų ir spanguolių uogiene
Kas gali būti gardžiau už pasirinktą kiaulienos gabalą, marinuotą apelsinų, citrinų sultyse, česnakuose, prieskoniuose ir spanguolių uogienėje. Tada apkepinta aromatingame alyvuogių aliejuje ir uždėta ant sultingų, saldžiarūgščių apelsinų puodelio. Kiauliena ant apelsinų česnakų ir spanguolių uogienėje - originalus, skanus, puošnus ir šventinis patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą: nedideliame dubenyje sumaišykite citrinų ir apelsinų sultis, smulkintą česnaką, actą, spanguolių uogienę, druską, pipirus ir medų. Mėsą aptepkite marinatu, sudėkite į tinkamą indą ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Žingsnis 2
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Apelsinus supjaustykite apskritais griežinėliais, kelis pasilikite papuošimui, o likusius apkepkite iš abiejų pusių.
Kategorijos