Kiauliena granatų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kiauliena granatų padaže

Švelni mėsa su rūgščiai sūriu padažu ant bulvių - puiki alternatyva kepsniams ant grotelių.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Kiauliena granatų padaže Žingsnis 1
Išvalykite granatą: nupjaukite viršūnę, išilgai padarykite negilius įpjovimus ir padalykite į dalis.

Žingsnis 2

Kiauliena granatų padaže Žingsnis 2
Iš granatų sėklų išspauskite sultis (blenderiu arba rankomis, pjaustydami peiliu). Sėklų mums nereikės.

Žingsnis 3

Kiauliena granatų padaže Žingsnis 3
Į granatų sultis įpilkite vieno apelsino sultis, sojų padažą, česnaką ir prieskonius.

Žingsnis 4

Kiauliena granatų padaže Žingsnis 4
Mėsą nuplaukite, supjaustykite maždaug 1-1,5 cm storio griežinėliais. Padarykite pjūvius, kad mėsa geriau įsigertų marinato.

Žingsnis 5

Kiauliena granatų padaže Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į lėkštę, užpilkite marinatu ir uždenkite maistine plėvele. Palikite marinuotis 1-2 valandas kambario temperatūroje.

Žingsnis 6

Kiauliena granatų padaže Žingsnis 6
Kol mėsa marinuojasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas apskritimais. Sudėkite bulves į kepimo formą ir ant viršaus sudėkite mėsą. Uždenkite folija, kad mėsa neišdžiūtų. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, kotletai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, kotletai su kiaušiniais

Kategorijos