Publikavimo data: 2025-08-17
Kiauliena granatų padaže
Švelni mėsa su rūgščiai sūriu padažu ant bulvių - puiki alternatyva kepsniams ant grotelių.
Žingsnis 1
Išvalykite granatą: nupjaukite viršūnę, išilgai padarykite negilius įpjovimus ir padalykite į dalis.
Žingsnis 2
Iš granatų sėklų išspauskite sultis (blenderiu arba rankomis, pjaustydami peiliu). Sėklų mums nereikės.
Žingsnis 3
Į granatų sultis įpilkite vieno apelsino sultis, sojų padažą, česnaką ir prieskonius.
Žingsnis 4
Mėsą nuplaukite, supjaustykite maždaug 1-1,5 cm storio griežinėliais. Padarykite pjūvius, kad mėsa geriau įsigertų marinato.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į lėkštę, užpilkite marinatu ir uždenkite maistine plėvele. Palikite marinuotis 1-2 valandas kambario temperatūroje.
Žingsnis 6
Kol mėsa marinuojasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas apskritimais. Sudėkite bulves į kepimo formą ir ant viršaus sudėkite mėsą. Uždenkite folija, kad mėsa neišdžiūtų. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių, kol iškeps.
Kategorijos