Publikavimo data: 2024-04-01
Kiauliena grietinėlės padaže
Grietinėlė dera su daugeliu maisto produktų, ne išimtis ir mėsa. Norėdami tuo įsitikinti, keptuvėje grietinėlės padaže virkite kiaulieną. Idealiai tinka minkšta nugarinė be kaulų. Prieš kepant ją reikia paruošti: kruopščiai nuplauti ir pašalinti plėvelės perteklių. Grietinėlės padažas su kiauliena yra geras savarankiškas patiekalas, kurį pakanka patiekti su šviežiomis daržovėmis arba salotomis. Pateikiame vieną geriausių receptų.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite mėsos gabaliukus ir kepkite ant didelės ugnies. Kai kiauliena išleis sultis, sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo. Kepkite maišydami, kol skystis išgaruos. Į kiaulieną sudėkite svogūnus, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Miltus supilkite į dubenį ir įpilkite 0,5 puodelio grietinėlės, išmaišykite iki vientisos masės. Maišydami padažą supilkite likusią grietinėlę ir grietinę. Sudėkite papriką, kalendrą, mairūną, baziliką ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite česnako. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite padažą ant kiaulienos ir maišydami troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Išjunkite kaitlentę. Uždenkite keptuvę dangčiu. Palikite patiekalą 15 minučių mirkti padaže.
Kategorijos