Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate

Kas gali būti skaniau ir maistingiau už keptą mėsos gabalą? Įsivaizduokite minkštą mėsą, kvepiančią česnaku, aštriomis garstyčiomis, lengvu saldžiu medaus aromatu... O šio patiekalo paruošimas užtruks minimaliai, nes jis kepamas orkaitėje. Šiam patiekalui paruošti naudojau šlaunelės nugarinės dalį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
285 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate Žingsnis 1
Nuplaukite kiaulienos nugarinę ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu arba servetėle.

Žingsnis 2

Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate Žingsnis 2
Mėsą dėkite ant folijos lakšto, tokio dydžio, kad užtektų mėsai suvynioti.

Žingsnis 3

Dubenyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų, medų, grūdėtąsias garstyčias, išspaustą česnaką ir druską.

Žingsnis 4

Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate Žingsnis 4
Naudodami kepimo šepetėlį iš visų pusių aptepkite mėsą marinatu.

Žingsnis 5

Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate Žingsnis 5
Suvyniokite mėsą į foliją, ant kurios ji gulėjo, kad nesimatytų pačios mėsos, ir perkelkite ją į kepimo skardą. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 180˚C temperatūroje 40 minučių iš viršaus ir apačios.

Žingsnis 6

Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate Žingsnis 6
Po šio laiko išimkite mėsą iš orkaitės, atsukite foliją ir skardą su mėsa vėl 5 minutėms pašaukite į orkaitę po grotelėmis, kad apskrustų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos