Publikavimo data: 2024-06-15
Kiauliena, kepta česnakų ir garstyčių marinate
Kas gali būti skaniau ir maistingiau už keptą mėsos gabalą? Įsivaizduokite minkštą mėsą, kvepiančią česnaku, aštriomis garstyčiomis, lengvu saldžiu medaus aromatu... O šio patiekalo paruošimas užtruks minimaliai, nes jis kepamas orkaitėje. Šiam patiekalui paruošti naudojau šlaunelės nugarinės dalį.
Žingsnis 1
Nuplaukite kiaulienos nugarinę ir nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu arba servetėle.
Žingsnis 2
Mėsą dėkite ant folijos lakšto, tokio dydžio, kad užtektų mėsai suvynioti.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite saulėgrąžų aliejų, medų, grūdėtąsias garstyčias, išspaustą česnaką ir druską.
Žingsnis 4
Naudodami kepimo šepetėlį iš visų pusių aptepkite mėsą marinatu.
Žingsnis 5
Suvyniokite mėsą į foliją, ant kurios ji gulėjo, kad nesimatytų pačios mėsos, ir perkelkite ją į kepimo skardą. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 180˚C temperatūroje 40 minučių iš viršaus ir apačios.
Žingsnis 6
Po šio laiko išimkite mėsą iš orkaitės, atsukite foliją ir skardą su mėsa vėl 5 minutėms pašaukite į orkaitę po grotelėmis, kad apskrustų.
Kategorijos