Publikavimo data: 2025-08-19
Kiauliena, kepta folijoje su spanguolėmis
Ši folijoje kepta kiauliena su spanguolėmis yra labai skani ir įspūdingos išvaizdos. Ji marinuojama spanguolių padaže, kuris gaminamas iš trintų spanguolių ir sojų padažo. Nepamirškite pasiruošti kepimui skirtos folijos ir kapronų siūlų. Beje, kiaulienoje yra daug B grupės vitaminų, kurie yra svarbūs nervų sistemai, nes padeda lengviau susidoroti su stresinėmis situacijomis.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Kiaulienos sprandinę supjaustykite į knygą: kas 2 cm padarykite gilius įpjovimus 2-3 cm nuo galo. Kiekvieną pjūvį pagardinkite druska, pipirais ir kalendra. Pertrinkite spanguoles per sietelį ir sumaišykite su sojų padažu.
Žingsnis 2
Iškepkite mėsą. Įpjovas įtrinkite smulkintu česnaku, aptepkite jas sojų ir spanguolių padažu ir į kiekvieną įdėkite vištienos juostelių ir morkų. Leiskite kiaulienai marinuotis 25-30 minučių. Tada suriškite ją kapronų siūlais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kiaulieną ir kepkite ją iš abiejų pusių, kol paruduos, kad kepant neišbėgtų sultys.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą. Kiaulieną sandariai suvyniokite į foliją, perkelkite į kepimo skardą su įpjovomis viršuje ir kepkite 90 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių, kad gražiai paruduotų plutelė. Mėsą atvėsinkite ir nuimkite virveles.
Kategorijos