Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu

Jus ir jūsų svečius pradžiugins nuostabus, šventinis patiekalas iš kiaulienos, keptos sluoksniuotoje tešloje su sūriu ir kumpiu. Baltajame vyne su česnakais, čiobreliais ir rozmarinais marinuota kiaulienos nugarinė kartu su smulkintu kumpiu, keptais svogūnais ir kreminiu bei pieniško skonio lydytu sūriu kepama plonoje, traškioje sluoksniuotos tešlos tešloje. Rezultatas tiesiog stebuklingas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.83/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu Žingsnis 1
Nuo kiaulienos nupjaukite riebalų perteklių ir nugarinę. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, čiobrelius ir rozmarinus. Mišiniu apibarstykite visas mėsos puses ir gerai įtrinkite rankomis. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite.

Žingsnis 2

Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu Žingsnis 2
Dėkite ant jo kiaulienos nugarinę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite mėsą iš keptuvės, o vietoj jos sudėkite ketvirčiais supjaustytą svogūną ir česnako malūnėliu susmulkintą česnaką bei sviestą ir išmaišykite. Kepkite ingredientus 3-4 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu Žingsnis 3
Supilkite baltąjį vyną ir maišykite, kol išgaruos visas skystis. Iškočiokite tokį sluoksniuotos tešlos lakštą, kad jis būtų ilgesnis už kepsnį. Ant lakšto vidurio uždėkite kumpį, tada pusę tarkuoto sūrio, kepintų svogūnų ir česnakų sluoksnį - nuo pradžios iki galo.

Žingsnis 4

Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu Žingsnis 4
Tada ant svogūnų sudėkite kepsnį ir pabarstykite likusiu sūriu. Apvyniokite tešlos kraštus ant mėsos ir gerai užspauskite. Pieną atskieskite trupučiu vandens, aptepkite juo tešlą ir pabarstykite sezamo sėklomis. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.

Žingsnis 5

Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu Žingsnis 5
Paruoštą kepimo skardą patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant jo sudėkite mėsą tešloje ir pašaukite į orkaitę 40-50 minučių. Kad sluoksniuota tešla per greitai nesudegtų, uždenkite ją folija.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, kotletai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, kotletai su kiaušiniais

Kategorijos