Publikavimo data: 2025-08-17
Kiauliena, kepta sluoksniuotos tešlos kepinyje su sūriu ir kumpiu
Jus ir jūsų svečius pradžiugins nuostabus, šventinis patiekalas iš kiaulienos, keptos sluoksniuotoje tešloje su sūriu ir kumpiu. Baltajame vyne su česnakais, čiobreliais ir rozmarinais marinuota kiaulienos nugarinė kartu su smulkintu kumpiu, keptais svogūnais ir kreminiu bei pieniško skonio lydytu sūriu kepama plonoje, traškioje sluoksniuotos tešlos tešloje. Rezultatas tiesiog stebuklingas.
Žingsnis 1
Nuo kiaulienos nupjaukite riebalų perteklių ir nugarinę. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, čiobrelius ir rozmarinus. Mišiniu apibarstykite visas mėsos puses ir gerai įtrinkite rankomis. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite.
Žingsnis 2
Dėkite ant jo kiaulienos nugarinę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Išimkite mėsą iš keptuvės, o vietoj jos sudėkite ketvirčiais supjaustytą svogūną ir česnako malūnėliu susmulkintą česnaką bei sviestą ir išmaišykite. Kepkite ingredientus 3-4 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Supilkite baltąjį vyną ir maišykite, kol išgaruos visas skystis. Iškočiokite tokį sluoksniuotos tešlos lakštą, kad jis būtų ilgesnis už kepsnį. Ant lakšto vidurio uždėkite kumpį, tada pusę tarkuoto sūrio, kepintų svogūnų ir česnakų sluoksnį - nuo pradžios iki galo.
Žingsnis 4
Tada ant svogūnų sudėkite kepsnį ir pabarstykite likusiu sūriu. Apvyniokite tešlos kraštus ant mėsos ir gerai užspauskite. Pieną atskieskite trupučiu vandens, aptepkite juo tešlą ir pabarstykite sezamo sėklomis. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 5
Paruoštą kepimo skardą patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant jo sudėkite mėsą tešloje ir pašaukite į orkaitę 40-50 minučių. Kad sluoksniuota tešla per greitai nesudegtų, uždenkite ją folija.
Kategorijos