Publikavimo data: 2024-03-29
Kiauliena, kepta su baklažanais
Yra daugybė sveikiausios daržovės - baklažano - gaminimo receptų. Kiauliena, kepta su baklažanais, yra šventinio stalo klasika. Tačiau labai norint šį patiekalą galima patiekti ir įprastą darbo dieną. Baklažanuose yra daug ląstelienos, kuri, patekusi į žarnyną, suriša ir pašalina iš jo visus toksinus, o tai labai naudinga organizmui. Kiauliena yra labai maistingas produktas. Be to, ją lengva paruošti, lengva pjaustyti ir greitai iškepti.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažaną žiedais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite žiedais.
Žingsnis 4
Smulkiai sukapokite česnaką ir supjaustykite svogūną žiedais.
Žingsnis 5
Supjaustykite mėsą plonais griežinėliais ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 6
Sudėkite mėsą į kepimo indą.
Žingsnis 7
Mėsą pasūdykite. Įberkite paprikos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 8
Ant mėsos su prieskoniais sudėkite baklažaną.
Žingsnis 9
Ant baklažanų sudėkite svogūnus.
Žingsnis 10
Ant svogūno uždėkite pomidorą.
Žingsnis 11
Pomidorus pabarstykite paprika.
Žingsnis 12
Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 13
Dėkite formą į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Kategorijos