Publikavimo data: 2025-08-18
Kiauliena, kepta su bulvėmis ir grybais
Jei, kaip ir aš, turite šviežiai užšaldytų grybų, būtinai paruoškite šį skanų, sotų ir apetitą žadinantį patiekalą. Pievagrybius galite pakeisti pievagrybiais arba pievagrybiais: patiekalas bus šiek tiek mažiau aromatingas, bet vis tiek skanus.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite vidutinio storio 1,5 cm griežinėliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę su saulėgrąžų aliejumi sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus.
Žingsnis 3
Į auksinius svogūnus sudėkite grybus. Jei jie maži, sudėkite juos sveikus, o jei didesni, supjaustykite gabaliukais, bet nemalkite. Kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, reguliariai maišydami. Kepdami nepamirškite pagal skonį pasūdyti.
Žingsnis 4
Kiaulienos gabalėlius sudėkite ant kepimo indo ar keptuvės dugno, pagal skonį pasūdykite. Ant kiaulienos sudėkite svogūnų ir grybų kepsnius.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite ne storesniais nei 5 mm apskritimais ir sudėkite ant kepintų grybų ir svogūnų. Padenkite plonu majonezo sluoksniu.
Žingsnis 6
Įdėkite kepimo formą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 minučių. Tuomet ištraukite formą iš orkaitės ir ant bulvių bei majonezo pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Dėkite atgal į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos