Publikavimo data: 2025-08-19
Kiauliena, kepta su svarainiais ir svogūnais
Kiaulieną kepti visada labai patogu. Ji greitai iškepa, ją lengva paruošti, tinka ir karšta, ir šalta. Keptos kiaulienos sprandinės su svarainiais receptas reiškia, kad reikia naudoti labai prinokusius, saldžius ir kvapnius svarainius. Būtent dėl jos mėsa būna itin aromatinga. O dėl išankstinio marinavimo mėsa tampa minkšta ir švelni.
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą plačiais griežinėliais.
Žingsnis 2
Aliejų sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu citrinos sulčių, druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Apšlakstykite mėsą paruoštu aliejumi ir citrinos sultimis. Palikite marinuotis 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Nulupkite svarainius iš sėklų dėžutės ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Sumaišykite svogūną ir svarainius, pasūdykite ir apšlakstykite 1 valgomuoju šaukštu citrinos sulčių.
Žingsnis 7
Ant ugniai atsparios formos dugno sudėkite svogūnus ir svarainius, tada ant viršaus sudėkite marinuotą mėsą. Uždenkite formą folija ir kepkite iki 200 g įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Tada nuimkite foliją, nustatykite grilio režimą ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos