Publikavimo data: 2025-08-17
Kiauliena, kepta vyno marinate
Mėsa būna labai skani, sultinga ir minkšta. Tinka įprastai vakarienei arba svečiams.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves prie mėsos. Rankomis išspauskite svogūnus, kad iš jų išsiskirtų sulčių.
Žingsnis 4
Sudėkite prieskonius, lauro lapą, čiobrelius ir druską. Viską sumaišykite.
Žingsnis 5
Į mėsą ir daržoves supilkite vyną ir taip pat viską išmaišykite.
Žingsnis 6
Uždenkite mėsą folija arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Periodiškai ją išimkite ir pamaišykite, kad mėsa tolygiai pasimarinuotų.
Žingsnis 7
Po keturių valandų išimkite mėsą iš šaldytuvo ir sudėkite ją į tinkamą formą. Uždenkite folija ir 2 valandoms pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170-180 °C temperatūros.
Žingsnis 8
Po dviejų valandų išimkite mėsą iš orkaitės ir palikite 15 minučių pastovėti.
Kategorijos