Publikavimo data: 2024-06-08
Kiauliena medaus ir garstyčių padaže su bulvių koše
Kiaulieną galima ruošti įvairiais būdais, tačiau norėdami išgauti pikantišką saldžiai aštrų skonį, pabandykite kiaulieną virti medaus ir garstyčių padaže. Mėsa jame bus minkšta ir sultinga, o jos skonis - nenusakomas.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite mėsą, kepkite 3-5 minutes, tada sudėkite svogūną. Kepkite maišydami ant didelės ugnies dar 10 minučių. Tada uždengkite dangčiu ir 15 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Dabar paruoškite padažą: sumaišykite garstyčias su medumi, sojų padažu, prieskoniais ir druska ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite į mėsą ir išmaišykite. Troškinkite be dangčio dar 10-15 minučių, kol padažas sutirštės. Šiuo etapu turėtumėte paragauti mėsos, kad įsitikintumėte, ar ji jau paruošta.
Žingsnis 3
Garnyrui supjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės (20-30 min.). Patikrinkite, ar bulvės paruoštos, šakute, ji turi būti lengvai praduriama.
Žingsnis 4
Kai bulvės išvirs, puode su bulvėmis palikite šiek tiek vandens, o likusį nusausinkite. Įdėkite sviesto. Bulves sutrinkite bulvių trintuvu iki košės, kad neliktų gumulėlių.
Kategorijos