Publikavimo data: 2025-08-18
Kiauliena medaus ir garstyčių padaže su grybais
Patiekalas, skirtas šventiniam stalui, turėtų atrodyti kaip pateikta kiaulienos versija. Mėsos skonį ir aromatą formuoja medaus ir garstyčių padažas, kuriuo ji aptepama, o vėliau pridedama unikalaus aromato grybų. Kepimas "pasitarnavo" mėsai: ji iškepa rausva, su auksine plutele. Prie tokio patiekalo reikia labai nedaug darbo, tereikia duoti jam laiko orkaitėje.
Žingsnis 1
Pabarstykite mėsą prieskoniais. Į atskirą indą supilkite sojų padažą, dviejų rūšių garstyčias ir medų. Išmaišykite ir šiuo mišiniu aptepkite mėsą.
Žingsnis 2
Įdėkite mėsą į kepimo rankovę, užspauskite galus ir siųskite į orkaitę 1 valandai ir 40 minučių. Kepkite 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Ištraukite mėsą iš orkaitės, atidarykite rankovę ir aplink mėsą išdėliokite majonezu pateptus grybus. Mėsą ir grybus užpilkite likusiu marinatu. Kepkite dar 20-30 minučių.
Kategorijos