Kiauliena medaus ir garstyčių padaže su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Kiauliena medaus ir garstyčių padaže su grybais

Patiekalas, skirtas šventiniam stalui, turėtų atrodyti kaip pateikta kiaulienos versija. Mėsos skonį ir aromatą formuoja medaus ir garstyčių padažas, kuriuo ji aptepama, o vėliau pridedama unikalaus aromato grybų. Kepimas "pasitarnavo" mėsai: ji iškepa rausva, su auksine plutele. Prie tokio patiekalo reikia labai nedaug darbo, tereikia duoti jam laiko orkaitėje.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
227 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Kiauliena medaus ir garstyčių padaže su grybais Žingsnis 1
Pabarstykite mėsą prieskoniais. Į atskirą indą supilkite sojų padažą, dviejų rūšių garstyčias ir medų. Išmaišykite ir šiuo mišiniu aptepkite mėsą.

Žingsnis 2

Kiauliena medaus ir garstyčių padaže su grybais Žingsnis 2
Įdėkite mėsą į kepimo rankovę, užspauskite galus ir siųskite į orkaitę 1 valandai ir 40 minučių. Kepkite 200 °C temperatūroje.

Žingsnis 3

Kiauliena medaus ir garstyčių padaže su grybais Žingsnis 3
Ištraukite mėsą iš orkaitės, atidarykite rankovę ir aplink mėsą išdėliokite majonezu pateptus grybus. Mėsą ir grybus užpilkite likusiu marinatu. Kepkite dar 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, kotletai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, kotletai su kiaušiniais

Kategorijos