Publikavimo data: 2024-04-09
Kiauliena orkaitėje su sūriu
Orkaitėje kepta kiauliena su apetitą žadinančia sūrio plutele būna labai sultinga ir minkšta. Šis mėsos gaminimo variantas nereikalauja daug laiko, tačiau jis taps šventinio stalo puošmena. Kiaulienos kepimo orkaitėje su sūriu paprastumas leidžia šį receptą įtraukti į kasdienių patiekalų sąrašą. Vakarienė su tokia mėsa nebus nuobodi, nes pridedamų ingredientų variantus galima keisti savo nuožiūra. Mūsų receptas yra su pomidorais ir svogūnais.
Žingsnis 1
Nulupkite raudonąjį svogūną ir supjaustykite žiedais. Pomidorus supjaustykite žiedais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Kiaulieną supjaustykite į kelis gabalėlius ir sudėkite į kepimo formą, išteptą augaliniu aliejumi. Mėsą pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 3
Mėsą aptepkite majonezu. Ant viršaus sudėkite svogūnus ir pomidorus. Įdėkite kepimo formą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite formą iš orkaitės, apibarstykite patiekalą sūriu ir įdėkite atgal dar 30 minučių. Išimkite kiaulieną su sūriu iš orkaitės ir patiekite.
Kategorijos