Publikavimo data: 2024-06-08
Kiauliena sausame raudonajame vyne, kepta orkaitėje
Sausame raudonajame vyne marinuota kiauliena būna sultinga ir labai aromatinga. Raudonasis sausas vynas mėsą padaro minkštą ir sultingą, suteikia jai gražų atspalvį ir rūgštoką skonį. Iškeptą kiaulieną patiekite karštą, supjaustytą porcijomis, su šviežiomis arba keptomis daržovėmis, su petražolėmis arba krapais. Šis patiekalas bus geras pasirinkimas ir šventiniam stalui, ir šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Mėsą gerai įtrinkite druska ir baltaisiais pipirais. Supilkite sausą raudonąjį vyną į puodą ir 3-4 min. kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite kiaulieną, užpilkite šiltu vynu ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje. Tada mėsą su vynu 90-120 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Sumaišykite grietinę su prancūziškomis garstyčiomis. Aptepkite mėsą iš visų pusių grietinės ir garstyčių mišiniu. Tada suvyniokite mėsą į didelį folijos lakštą ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite mėsą iki 210 ℃ įkaitintoje orkaitėje 70 minučių.
Kategorijos