Publikavimo data: 2025-08-18
Kiauliena su daržovėmis rankovėje, skirta kepti orkaitėje
Mėsa, kepta su daržovėmis rankovėje, skirtoje kepti orkaitėje, yra neįtikėtinai minkšta, skani ir aromatinga. Šis kepimo būdas išsaugo daugiau maistingųjų medžiagų produktuose ir jie būna labai sultingi. Sutaupoma laiko, kai kepant nereikia būti šalia, ir galima užsiimti savais reikalais. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, patiekalas gaunasi labai skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite stambiais gabalais į 4-6 dalis, priklausomai nuo bulvės dydžio.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite apskritimais, o paprikas - dideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką - griežinėliais.
Žingsnis 4
Kiaulienos sprandinę supjaustykite gabalėliais, nemalkite.
Žingsnis 5
Susmulkintas daržoves ir mėsą sudėkite į didelį dubenį. Sudėkite vyšninius pomidorus, cukrų, druską, juoduosius pipirus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Paimkite kepimo rankovę ir suriškite vieną jos galą. Į rankovę sudėkite daržoves ir mėsą, o kitą jos galą užriškite. Peiliu rankovėje padarykite 3 dūrius ir dėkite ją į įkaitintą iki 200 °C temperatūros orkaitę 50 minučių.
Žingsnis 7
Nupjaukite rankovės viršų ir įdėkite atgal į orkaitę 10 minučių, kad daržovės ir mėsa šiek tiek paruduotų.
Kategorijos