Publikavimo data: 2024-06-22
Kiauliena su džiovintomis slyvomis
Kiauliena su džiovintomis slyvomis yra patiekalas, kurį vyrai tikrai įvertins. Džiovintais vaisiais įdaryta ir orkaitėje iškepta mėsa įgauna lengvą dūmų aromatą. Šiek tiek pušų natų pridės rozmarinas, o saliero stiebas suteiks rūgštumo ir prieskonių. Kuo geresnės kokybės džiovintos slyvos, tuo mėsa bus skanesnė. Patiekalui paruošti imkite šviežią kiaulienos nugarinę - ji laikoma dietine. Mėsą perpjaukite skersai pluošto.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaulienos nugarinę. Pjaukite mėsą išilgai pluošto, bet ne iki galo, peiliu praplėskite pjūvį iš abiejų pusių. Gautą kišenę pripildykite džiovintomis slyvomis, pagardinkite druska ir tvirtai suriškite virvele.
Žingsnis 2
Apkepkite produktus. Paruoštą mėsą pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite ant įkaitintos keptuvės, pateptos aliejumi. Kepkite ant didelės ugnies iš visų pusių, kol paruduos. Išimkite mėsą ir tame pačiame aliejuje kepkite daržoves, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Iškeptą kiaulieną ir daržoves išdėliokite ant kepimo skardos, įberkite rozmarino ir 20 minučių pašaukite į vidurinę orkaitės dalį. Tada suvyniokite mėsą į foliją ir palikite 5-10 minučių.
Kategorijos