Publikavimo data: 2024-06-08
Kiauliena su garstyčiomis
Šis skanus ir neįprastas kiaulienos patiekalas yra švelnaus riešutų garstyčių skonio. Šis patiekalas puikiai tinka šventinėms vaišėms, kad nustebintų svečius, taip pat pietums ar vakarienei kaip naujovė.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu ir būtinai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Mėsą pusantros valandos dėkite į 200 °C įkaitintą orkaitę. Kol mėsa kepa, paruoškite riešutų ir garstyčių plutą. Sumalkite lazdyno riešutus kavos malūnėliu. Duoną sutrinkite rankomis.
Žingsnis 3
Atskirame inde sumaišykite medų, ištirpintą sviestą, garstyčias, duoną ir smulkiai supjaustytas žoleles.
Žingsnis 4
Likus 15 minučių iki kepimo mėsą uždenkite riešutų ir garstyčių plutele ir palikite šiek tiek paskrudinti orkaitėje. Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos