Publikavimo data: 2025-08-17
Kiauliena su grikiais orkaitėje
Grikių košė su mėsa - puikus derinys. Ją įvertins ir vaikai, ir suaugusieji, ir sočių mėsos patiekalų mėgėjai, ir sveikos gyvensenos šalininkai. Grikiai būna traškūs, prisotinti mėsos sulčių, o mėsa sultinga.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Į daržoves suberkite nuplautus žalius grikius. Kepkite vos minutę, kad grikiai taptų aromatingesni ir traškesni.
Žingsnis 3
Mėsą sudėkite ant kepimo indo dugno. Įtrinkite ją prieskoniais ir smulkintais česnakais.
Žingsnis 4
Į mėsą sudėkite grikius ir daržoves. Užpilkite vandeniu maždaug 1 cm nuo dugno. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-30 minučių.
Kategorijos