Kiauliena su grybais grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kiauliena su grybais grietinės padaže

Kiauliena yra labai naudingas produktas suaugusiųjų ir vaikų mityboje. Joje yra daug baltymų, nepakeičiamųjų aminorūgščių ir mikroelementų. Kiaulienoje gausu kalio, geležies ir cinko, kurie padeda palaikyti imunitetą ir dalyvauja daugelyje kitų gyvybiškai svarbių medžiagų apykaitos procesų. Tačiau ne kiekviena šeimininkė imasi gaminti kiaulieną, nes ji dažnai būna kieta. Pabandykite pagaminti lengvą, minkštą ir sultingą kiaulieną pagal mūsų receptą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
214 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiauliena su grybais grietinės padaže Žingsnis 1
Išvalytą kiaulieną supjaustykite 3*3 cm dydžio gabalėliais. Per dideli gabaliukai liks kieti, o per maži gali iškepti. Kepant mėsą svarbiausia yra pakankamas terminis apdorojimas. Nepakankamai iškepusi mėsa yra pavojinga sveikatai, o perkepusi - neskani. Supilkite mėsą į keptuvę arba keptuvę ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol ji lengvai paruduos, kad kepdama neprarastų sultingumo.

Žingsnis 2

Kiauliena su grybais grietinės padaže Žingsnis 2
Nuplautus grybus supjaustykite į 6-8 dalis, jei jie maži, perpjaukite per pusę arba palikite sveikus. Sudėkite grybus į keptuvę su kiauliena.

Žingsnis 3

Kiauliena su grybais grietinės padaže Žingsnis 3
Grybus ir mėsą kartu kepkite apie 5-7 minutes ant silpnos ugnies. Kai grybai pradės leisti sultis, padidinkite ugnį ir kepkite, kol skysčio perteklius išgaruos.

Žingsnis 4

Kiauliena su grybais grietinės padaže Žingsnis 4
Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinę, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždengę dangtį virkite dar 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos