Publikavimo data: 2024-06-08
Kiauliena su grybais grietinės padaže
Kiauliena yra labai naudingas produktas suaugusiųjų ir vaikų mityboje. Joje yra daug baltymų, nepakeičiamųjų aminorūgščių ir mikroelementų. Kiaulienoje gausu kalio, geležies ir cinko, kurie padeda palaikyti imunitetą ir dalyvauja daugelyje kitų gyvybiškai svarbių medžiagų apykaitos procesų. Tačiau ne kiekviena šeimininkė imasi gaminti kiaulieną, nes ji dažnai būna kieta. Pabandykite pagaminti lengvą, minkštą ir sultingą kiaulieną pagal mūsų receptą.
Žingsnis 1
Išvalytą kiaulieną supjaustykite 3*3 cm dydžio gabalėliais. Per dideli gabaliukai liks kieti, o per maži gali iškepti. Kepant mėsą svarbiausia yra pakankamas terminis apdorojimas. Nepakankamai iškepusi mėsa yra pavojinga sveikatai, o perkepusi - neskani. Supilkite mėsą į keptuvę arba keptuvę ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol ji lengvai paruduos, kad kepdama neprarastų sultingumo.
Žingsnis 2
Nuplautus grybus supjaustykite į 6-8 dalis, jei jie maži, perpjaukite per pusę arba palikite sveikus. Sudėkite grybus į keptuvę su kiauliena.
Žingsnis 3
Grybus ir mėsą kartu kepkite apie 5-7 minutes ant silpnos ugnies. Kai grybai pradės leisti sultis, padidinkite ugnį ir kepkite, kol skysčio perteklius išgaruos.
Žingsnis 4
Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinę, sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždengę dangtį virkite dar 15-20 minučių.
Kategorijos