Publikavimo data: 2024-10-12
Kiauliena su grybais grietinės padaže su vermišelių garnyru
Skanus ir sotus antrasis patiekalas pietums ar vakarienei. Paprastas ir greitai paruošiamas receptas. Grietinę recepte galima pakeisti grietinėle. Kaip garnyrą vietoj vermišėlių galima naudoti bulvių košę - kartu su ja patiekalas taip pat gaunasi labai skanus. Taip pat galima naudoti ryžius arba bet ką pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais, kaip jautienos stroganoffui. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite tarka. Susmulkintas daržoves sudėkite į keptuvę su mėsa. Kepkite dvi-tris minutes.
Žingsnis 3
Supjaustykite grybus ir sudėkite juos į keptuvę kartu su likusia kepsnio dalimi. Troškinkite penkias minutes.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite česnaką ir sudėkite į kepsnį. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite penkias minutes.
Žingsnis 5
Į grietinę suberkite prieskonius ir druską, supilkite 150 ml vandens ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite grietinės padažą su prieskoniais. Išmaišykite patiekalą, pavirkite dar minutę ar dvi ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos