Publikavimo data: 2024-06-08
Kiauliena su jogurtu
Jogurtas puikiai tinka kaip padažas kepant mėsą, nes jis nesudega, sudaro mažai skysčio ir kuo greičiau sugeria pagrindines patiekalo sudedamąsias dalis. Kiauliena, kepta su jogurtu, iš tiesų yra lengvesnė garsiosios "prancūziškos mėsos" versija. Beje, iš pradžių tai buvo visai ne prancūziškas patiekalas, jis buvo gaminamas ne iš kiaulienos, o iš veršienos su bešamelio pieno padažu ir sūriu. O vadinosi jis "Orlovskio stiliaus veršiena" grafo Orlovo, kuris mėgo šį patiekalą, garbei.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą ir kepimo padažą. Sutrinkite pomidorus jų sultyse trintuvu, sumaišykite su vandeniu ir 1 valgomuoju šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Mėsos gabalėlius aptepkite padažu ir palikite pastovėti 2 valandas. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir lengvai apkepkite kiaulieną po 3 min. iš kiekvienos pusės. Sumaišykite jogurtą, krakmolą, maltus juoduosius pipirus ir 1 šaukštelį druskos, sudėkite į puodą ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Iškepkite kiaulieną. Kiaulienos kepsnį sudėkite į kepimo indą, užpilkite karštu jogurtu, kad jis iki pusės padengtų mėsą, pridėkite rozmarino šakelę. Uždenkite formą dangčiu arba folija, tada pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 valandas. Likus 20 minučių iki kepimo pabaigos atidarykite dangtį ir kepkite mėsą, kol ji įgaus auksinę spalvą.
Kategorijos