Publikavimo data: 2024-06-15
Kiauliena su svarainiais
Kiauliena dera su įvairiais produktais, tačiau ypatingą skonį įgauna orkaitėje kepama kartu su saldžiarūgščiais svarainiais. Kad kiaulienos kepsnys būtų gardus, reikia žinoti keletą subtilybių. Didelius kiaulienos gabalus prieš kepimą geriau marinuoti, o kepimo laikas priklauso nuo gabalų dydžio. Norint, kad kepsnys įgautų rudą plutelę, reikia atidengti dangtį arba išskleisti foliją, kurioje kepama mėsa, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.
Žingsnis 1
Mėsą marinuokite ir iškepkite. Kiaulienos kepsnius įtrinkite druska ir pipirais, tada aptepkite garstyčių, acto ir medaus mišiniu. Palikite mėsą marinuotis 40-60 minučių. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite kiaulienos kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, po 3-5 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Kiaulieną ir svarainius virkite, kol suminkštės. Ant kepsnių sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštės. Tada ant viršaus sudėkite svarainius ir kepkite kartu dar 7 minutes. Tada viską perkelkite į kepimo indą, įpilkite 1/4 puodelio vandens ir kepkite orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite bulves garnyrui. Į puodą supilkite vandenį ir užvirkite, sudėkite bulves ir virkite, kol suminkštės, likus 5 minutėms iki virimo bulves pasūdykite. Išvirusias bulves aptepkite sviestu.
Kategorijos