Kiauliena su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kiauliena su svarainiais

Kiauliena dera su įvairiais produktais, tačiau ypatingą skonį įgauna orkaitėje kepama kartu su saldžiarūgščiais svarainiais. Kad kiaulienos kepsnys būtų gardus, reikia žinoti keletą subtilybių. Didelius kiaulienos gabalus prieš kepimą geriau marinuoti, o kepimo laikas priklauso nuo gabalų dydžio. Norint, kad kepsnys įgautų rudą plutelę, reikia atidengti dangtį arba išskleisti foliją, kurioje kepama mėsa, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiauliena su svarainiais Žingsnis 1
Mėsą marinuokite ir iškepkite. Kiaulienos kepsnius įtrinkite druska ir pipirais, tada aptepkite garstyčių, acto ir medaus mišiniu. Palikite mėsą marinuotis 40-60 minučių. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite kiaulienos kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, po 3-5 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Kiauliena su svarainiais Žingsnis 2
Kiaulieną ir svarainius virkite, kol suminkštės. Ant kepsnių sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštės. Tada ant viršaus sudėkite svarainius ir kepkite kartu dar 7 minutes. Tada viską perkelkite į kepimo indą, įpilkite 1/4 puodelio vandens ir kepkite orkaitėje 30 minučių.

Žingsnis 3

Paruoškite bulves garnyrui. Į puodą supilkite vandenį ir užvirkite, sudėkite bulves ir virkite, kol suminkštės, likus 5 minutėms iki virimo bulves pasūdykite. Išvirusias bulves aptepkite sviestu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos