Kiaulienos eskalopė orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kiaulienos eskalopė orkaitėje

Kiaulienos eskalopai yra tradicinis prancūziškas patiekalas. Tačiau rusų virtuvėje jis taip pat tapo mėgstamas ir įsitvirtino. Iš tikrųjų kiaulienos eskalopas - tai apvalios formos, 1,5-2 cm storio mėsos gabalas, perpjautas skersai pluošto. Eskalopai ruošiami įvairiais būdais, pagal mūsų receptą - kepant orkaitėje. Kiaulienos eskalopas orkaitėje gaunasi labai skanus ir sultingas, o paruošimas pareikalaus mažiausiai pastangų. Svarbiausia imti šviežią kiaulieną. Šaldyto produkto geriau nenaudoti.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
297 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Garstyčios, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos eskalopė orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite aliejų, sojų padažą, papriką, garstyčias, ciberžolę, muskatą, druską, maltus juoduosius pipirus ir smulkiai supjaustytą česnaką. Marinatu kruopščiai įtrinkite eskalopes ir sudėkite į dubenį. Uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve 3 valandoms.

Žingsnis 2

Kiaulienos eskalopė orkaitėje Žingsnis 2
Kepkite mėsą orkaitėje. Kepimo skardą išklokite folija ir ant jos sudėkite marinuotus eskalopus, išdėliokite vienu sluoksniu. Pašaukite į iki 190 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos