Publikavimo data: 2024-04-28
Kiaulienos eskalopė orkaitėje
Kiaulienos eskalopai yra tradicinis prancūziškas patiekalas. Tačiau rusų virtuvėje jis taip pat tapo mėgstamas ir įsitvirtino. Iš tikrųjų kiaulienos eskalopas - tai apvalios formos, 1,5-2 cm storio mėsos gabalas, perpjautas skersai pluošto. Eskalopai ruošiami įvairiais būdais, pagal mūsų receptą - kepant orkaitėje. Kiaulienos eskalopas orkaitėje gaunasi labai skanus ir sultingas, o paruošimas pareikalaus mažiausiai pastangų. Svarbiausia imti šviežią kiaulieną. Šaldyto produkto geriau nenaudoti.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite aliejų, sojų padažą, papriką, garstyčias, ciberžolę, muskatą, druską, maltus juoduosius pipirus ir smulkiai supjaustytą česnaką. Marinatu kruopščiai įtrinkite eskalopes ir sudėkite į dubenį. Uždenkite dangčiu ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
Žingsnis 2
Kepkite mėsą orkaitėje. Kepimo skardą išklokite folija ir ant jos sudėkite marinuotus eskalopus, išdėliokite vienu sluoksniu. Pašaukite į iki 190 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 40-50 minučių.
Kategorijos