Kiaulienos ežiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kiaulienos ežiai

Ežiukai su kiauliena - sultingas ir gana sotus patiekalas. Prie patiekalo galima patiekti bet kokį garnyrą. Jie vienodai gerai dera su bulvėmis ir ryžiais, nepaisant to, kad pačiuose ežiukuose jų jau yra. Kaip garnyrą taip pat galite patiekti troškintų daržovių. Kad kepant ežiukai išlaikytų formą ir nesubyrėtų, į maltinukus dedama miltų arba džiūvėsėlių. O kad patiekalas būtų dar skanesnis, naudojamos morkos ir svogūnai.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos ežiai Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 10 minučių nuo virimo temperatūros ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Tada nuimkite nuo ugnies, nusausinkite ir atvėsinkite ryžius.

Žingsnis 2

Kiaulienos ežiai Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Kepkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Į svogūnus suberkite morkas ir pakepinkite porą minučių. Sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Sumaišykite vandenį su miltais ir supilkite į daržoves. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite džiovintų krapų. Troškinkite 3-5 minutes.

Žingsnis 3

Kiaulienos ežiai Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite ežiukus. Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais ir du kartus pertrinkite per mėsmalę, kad mėsa būtų minkštesnė. Į maltą mėsą pagal skonį įmaišykite ryžius, kiaušinį, druską ir prieskonius. Išmaišykite. Suformuokite vienodus ežiukus. Kepimo formos dugną tolygiai ištepkite padažu. Ant viršaus sudėkite ežiukus ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos