Publikavimo data: 2025-08-17
Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu
Skanus orkaitėje keptas kiaulienos kepsnys taps vienu mėgstamiausių jūsų patiekalų, nes jis ruošiamas su vienu neįprastu ingredientu - saldžiarūgščiu padažu. Būtent šis padažas suteikia mėsai apetitą žadinantį pikantišką skonį, neįprastą saldumo ir aštrumo derinį.
Žingsnis 1
Kiaulienos gabalą nuplaukite po šaltu vandeniu, nupjaukite riebalų perteklių ir venas (jei jų yra).
Žingsnis 2
Mėsą išmuškite virtuviniu plaktuvu, pagardinkite maltais pipirais ir druska.
Žingsnis 3
Sultingumui ir neįprastam skoniui suteikti reikia 25 g saldžiarūgščio padažo. Mėsą gausiai aptepkite padažu ir palikite 7-10 min.
Žingsnis 4
Įpilkite vieną arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir apšlakstykite mėsą sultimis.
Žingsnis 5
Duonos džiūvėsėlius pasiruoškite patys arba naudokite paruoštus džiūvėsėlius.
Žingsnis 6
Kai mėsa įsigers saldžiarūgščio padažo, apvoliokite ją džiūvėsėliuose.
Žingsnis 7
Į kepimo indą supilkite augalinį aliejų, nepagailėkite aliejaus, juo turi būti padengtas visas dugnas (taip išvengsite sudegusios plutos).
Žingsnis 8
Kepkite 190-200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Po 30 min. kepimo mėsa bus paruošta ir galėsite ją patiekti.
Kategorijos