Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu

Skanus orkaitėje keptas kiaulienos kepsnys taps vienu mėgstamiausių jūsų patiekalų, nes jis ruošiamas su vienu neįprastu ingredientu - saldžiarūgščiu padažu. Būtent šis padažas suteikia mėsai apetitą žadinantį pikantišką skonį, neįprastą saldumo ir aštrumo derinį.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
376 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 1
Kiaulienos gabalą nuplaukite po šaltu vandeniu, nupjaukite riebalų perteklių ir venas (jei jų yra).

Žingsnis 2

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 2
Mėsą išmuškite virtuviniu plaktuvu, pagardinkite maltais pipirais ir druska.

Žingsnis 3

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 3
Sultingumui ir neįprastam skoniui suteikti reikia 25 g saldžiarūgščio padažo. Mėsą gausiai aptepkite padažu ir palikite 7-10 min.

Žingsnis 4

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 4
Įpilkite vieną arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir apšlakstykite mėsą sultimis.

Žingsnis 5

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 5
Duonos džiūvėsėlius pasiruoškite patys arba naudokite paruoštus džiūvėsėlius.

Žingsnis 6

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 6
Kai mėsa įsigers saldžiarūgščio padažo, apvoliokite ją džiūvėsėliuose.

Žingsnis 7

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 7
Į kepimo indą supilkite augalinį aliejų, nepagailėkite aliejaus, juo turi būti padengtas visas dugnas (taip išvengsite sudegusios plutos).

Žingsnis 8

Kiaulienos faršas su saldžiarūgščiu padažu Žingsnis 8
Kepkite 190-200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Po 30 min. kepimo mėsa bus paruošta ir galėsite ją patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, paprastai, yra bendrų alergenų., aštriai, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, jūsų receptai, Naujųjų metų išvakarių šventė, šnicelis, receptų knyga

Kategorijos