Publikavimo data: 2025-08-19
Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą
Kartais su nostalgija prisimenu, kaip vaikystėje buvau maitinama skaniu naminiu maistu. Viskas buvo gaminama iš širdies. Mano močiutė dažnai pietums gamindavo guliašą. Štai jos receptas.
Žingsnis 1
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Virtuvinėmis žirklėmis supjaustykite mėsą kąsnio dydžio gabalėliais, nupjaukite riebalus ir foliją.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 4
Ant didelės ugnies kepkite mėsą nuolat ją apversdami.
Žingsnis 5
Kepkite apie 10 minučių, kad mėsa iškeptų iš visų pusių.
Žingsnis 6
Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį iki 6-7 ir šiek tiek pakepinkite.
Žingsnis 7
Sudėkite morkas. Virkite dar 7 minutes. Morkos taps minkštos.
Žingsnis 8
Į puodą storu dugnu perkelkite bulves, supjaustytas kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 9
Perkelkite mėsą ir kepkite ant bulvių.
Žingsnis 10
Įpilkite pusę stiklinės pomidorų sulčių. Išmaišykite.
Žingsnis 11
Į puodą įpilkite verdančio vandens taip, kad jis nepadengtų bulvių, bet būtų 2 cm žemiau. Įdėkite lauro lapą. Druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 12
Palaukite, kol skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki 4-5 ir 35 minutes troškinkite uždengę dangčiu. Nuimkite nuo viryklės ir palikite 15-20 min. brinkti.
Kategorijos