Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą

Kartais su nostalgija prisimenu, kaip vaikystėje buvau maitinama skaniu naminiu maistu. Viskas buvo gaminama iš širdies. Mano močiutė dažnai pietums gamindavo guliašą. Štai jos receptas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 1
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų.

Žingsnis 2

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 2
Virtuvinėmis žirklėmis supjaustykite mėsą kąsnio dydžio gabalėliais, nupjaukite riebalus ir foliją.

Žingsnis 3

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite svogūną.

Žingsnis 4

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 4
Ant didelės ugnies kepkite mėsą nuolat ją apversdami.

Žingsnis 5

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 5
Kepkite apie 10 minučių, kad mėsa iškeptų iš visų pusių.

Žingsnis 6

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 6
Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį iki 6-7 ir šiek tiek pakepinkite.

Žingsnis 7

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 7
Sudėkite morkas. Virkite dar 7 minutes. Morkos taps minkštos.

Žingsnis 8

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 8
Į puodą storu dugnu perkelkite bulves, supjaustytas kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 9

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 9
Perkelkite mėsą ir kepkite ant bulvių.

Žingsnis 10

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 10
Įpilkite pusę stiklinės pomidorų sulčių. Išmaišykite.

Žingsnis 11

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 11
Į puodą įpilkite verdančio vandens taip, kad jis nepadengtų bulvių, bet būtų 2 cm žemiau. Įdėkite lauro lapą. Druskos ir pipirų pagal skonį.

Žingsnis 12

Kiaulienos guliašas pagal močiutės receptą Žingsnis 12
Palaukite, kol skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki 4-5 ir 35 minutes troškinkite uždengę dangčiu. Nuimkite nuo viryklės ir palikite 15-20 min. brinkti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, guliašas, receptų knyga, guliašas su pomidorų pasta, guliašas su jautienos kepenimis, guliašas su morkomis

Kategorijos