Publikavimo data: 2025-08-20
Kiaulienos guliašas su bulvių koše ir padažu "Kaip vaikystėje"
Šis receptas man primena tą vaikystės skonį, kurį gamindavo mano mama. Jis paprastas, bet kartu labai skanus ir pagamintas su meile. Minkšta puri bulvių košė su sviestu po gardžiu padažu su minkšta troškinta mėsa.
Žingsnis 1
Nulupkite ir perpjaukite bulves per pusę, užpilkite jas šaltu vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morką stambia tarka, o pomidorą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nupjaukite dalį riebalų.
Žingsnis 4
Supjaustykite supjaustytus riebalus mažais gabalėliais ir išlydykite sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies, kol taps traškūs.
Žingsnis 5
Įpilkite augalinio aliejaus. Ant didelės ugnies apkepkite mėsą, tada sudėkite morkas ir pomidorus, dar kartą apkepkite kartu su daržovėmis.
Žingsnis 6
Į mėsą suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Sudėkite pomidorų pastą, šiek tiek pakepinkite ir sumaišykite su mėsa.
Žingsnis 8
Įpilkite tiek vandens, kad susidarytų padažas, įmeskite lauro lapą ir druskos. Troškinkite po dangčiu 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 9
Į stiklinę įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė bulvės, o likusį vandenį išpilkite. Mikseriu arba rankomis sutrinkite bulves. Pagal skonį įdėkite sviesto. Išmaišykite.
Žingsnis 10
Kai mėsa ir padažas bus paruošti, sudėkite citrinos griežinėlį, cukrų, šviežias žoleles, česnaką ir pipirus. Išmaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti apie 5 minutes.
Kategorijos