Publikavimo data: 2024-03-23
Kiaulienos guliašas su pomidorų pasta
"Galvijų ganytojas" yra žodžio "guliašas" vertimas. Vengrijos piemenys savo puoduose virė veršelių mėsą su svogūnais. Guliašas yra populiariausias vengrų virtuvės patiekalas. Žinoma, jam paplitus po pasaulį, jis patyrė daugybę modifikacijų. Kaip atskiras patiekalas jis tapo gerai pažįstamu padažu makaronams ar bulvių košei.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 4
Išdėliokite kiaulienos gabalėlius. Apkepkite juos iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Sudėkite svogūnus ir morkas. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Daržoves ir mėsą apkepkite kartu.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite pomidorų pastą ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Supilkite į keptuvę vandenį ir įmeskite lauro lapą.
Žingsnis 8
Atsargiai maišydami supilkite miltus.
Žingsnis 9
Troškinkite, kol išvirs, uždengę uždengtu dangčiu.
Kategorijos