Publikavimo data: 2024-06-12
Kiaulienos ir vištienos kojos šaltame vandenyje
Šį patiekalą galima paruošti bet kuriai šventei. Jūsų svečiai bus sužavėti. Tradiciškai šaltibarščiai ruošiami be želatinos. Kad jis būtų elastingas ir skaidrus, reikia pasirinkti tinkamą mėsą. Ją geriau rinktis turguje, kur mėsa šviežesnė. Pagal šį receptą šaltibarščių sultinį verdame iš kiaulienos kojų, pridėję vištienos šlaunelių. Vištiena yra minkštesnė ir lengviau virškinama. O iš kiaulienos kojų ji geriau užšąla.
Žingsnis 1
Sudėkite kojas, svogūnus ir morkas ant viryklės. Daržovės suteiks sultiniui auksinę spalvą ir skonį. Sultinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 2
Mėsą virkite, kol išvirs, maždaug 6 valandas. Atskirkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 3
Nusunkite sultinį, patikrinkite, ar nėra kaulų, ir palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą į lėkštę, susmulkinkite česnaką ir supilkite sultinį. Paragaukite, ar sultinys nėra sūrus, ir, jei reikia, įpilkite daugiau druskos.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą padėkite į šaldytuvą 12-15 valandų.
Kategorijos