Publikavimo data: 2024-04-06
Kiaulienos jautienos kepsnys
Yra daugybė kepamos mėsos gaminimo būdų. Pagal klasikinį receptą kepama kiauliena - iš jos gaunama minkšta ir skani bulvienė. Namuose kiaulienos boujenina kepama orkaitėje (rankovėje arba folijoje). Svarbu pasirinkti šviežią mėsą - ji turi būti rausvos spalvos, lygios ir elastingos struktūros. Kad kiaulienos boujenina būtų sultingesnė, paruoškite paprastą marinatą iš sojų padažo, alyvuogių aliejaus, imbiero ir česnako.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų ir sojų padažą. Sudėkite smulkintą svogūną, smulkintą česnaką, cukrų ir imbierą. Gautame marinate marinuokite mėsos gabalą. Padėkite mėsą į šaldytuvą 4-8 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite kiaulieną. Marinuotą mėsą sudėkite ant folijos, sandariai uždenkite ir perkelkite į karščiui atsparų kepimo indą. Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Tada atidarykite foliją, apibarstykite mėsą sezamo sėklomis, vėl suvyniokite ir 30 minučių siųskite į orkaitę.
Kategorijos