Publikavimo data: 2025-08-16
Kiaulienos karbonadas, keptas su pomidorais ir sūriu
Karbonadas yra geriausia ir skaniausia kiaulienos skerdenos dalis, o jei jis iš anksto marinuotas su prieskoniais, kvapniu česnaku, keptas orkaitėje su sūriu ir pomidorais, kiekvienas iškeptas gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje. Patiekalas būna sultingas, nepaprastai skanus ir atrodo labai apetitiškai, ryškiai ir šventiškai.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenėlyje susmulkinkite česnaką, suberkite garstyčias, papriką, druską, pipirus, augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Kiaulienos karbonade padarykite gilius pjūvius ir gerai aptepkite jį paruoštu garstyčių mišiniu. Palikite kurį laiką marinuotis.
Žingsnis 2
Supjaustykite sūrį griežinėliais, o pomidorus - žiedais ir įdėkite sūrio griežinėlius bei pomidorų žiedus į kiaulienos karbonado įpjovas. Dabar suvyniokite mėsą į dvigubą folijos sluoksnį ir perkelkite į kepimo indą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir įdėkite formą su mėsa 60 minučių. Ar mėsa jau paruošta, galima nustatyti pabeldus į ją šakute, jei ji lengvai išlenda, vadinasi, mėsa paruošta, jei ne - kepkite dar 10-15 minučių. Po to nuimkite foliją ir leiskite mėsai kepti dar 20-30 minučių, kol įgaus gražią rudą spalvą.
Kategorijos