Publikavimo data: 2024-10-12
Kiaulienos kebabas, marinuotas svogūnuose
Svogūnuose marinuotas kiaulienos kebabas būna labai minkštas, sultingas ir neįtikėtinai gardus. Svogūnai savo sultimis prisotina mėsą, todėl ji tampa minkšta ir aromatinga. Šis marinavimo būdas yra paprastas ir nebrangus, o mėsa iškepa su auksine plutele ir minkštu vidumi. Kebabą patiekite su šviežiomis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis bei įvairiais padažais. Padažai gali būti gaminami majonezo ar kečupo pagrindu, pridedant smulkinto česnako, prieskoninių žolelių ir žalumynų.
Žingsnis 1
Prieš tai marinuokite mėsą. Svogūną supjaustykite žiedais. Mėsą supjaustykite skersai pluošto 5×5 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite mėsos gabaliukus į gilų emaliuotą indą. Įdėkite pipirų, druskos, lauro lapą, svogūną. Sumaišykite vandenį ir actą ir supilkite į mėsą. Gerai išmaišykite, uždenkite indą dangčiu ir palikite marinuotis nuo 3 iki 10 valandų vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Kai mėsa bus marinuota, kiekvieną gabalėlį tvirtai suverkite ant iešmelių. Mėsos gabaliukai turi būti glaudžiai prigludę vienas prie kito, kad būtų sultingesni ir mažiau degtų. Tada kebabus dėkite ant paruoštos kepsninės. Kai nuo mėsos gabalėlių pradės lašėti riebalai, kebabus reikia apversti į kitą pusę. Šiuos veiksmus kartokite, kol mėsa bus paruošta.
Kategorijos