Publikavimo data: 2024-03-26
Kiaulienos kepenėlių paplotėliai
Kepenys yra labai naudingas produktas, tačiau mūsų mityboje jis nėra dažnas. Taip yra todėl, kad daugelis žmonių nežino, ką iš jų gaminti. Paprastai jos būna keptos arba troškintos. Šiame recepte siūlome pasigaminti blynelių iš kiaulienos kepenėlių. Ir galbūt šis patiekalas taps nuolatiniu jūsų stalo patiekalu. Kiaulienos kepenys tokios pat maistingos ir sveikos kaip jautienos kepenys, tačiau yra prieinamesnės. Svarbiausia jas gaminant prieš tai pamirkyti piene, kad atsikratytumėte kartumo pertekliaus.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Kiaulienos kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Sudėkite kepenis ir svogūnus į trintuvo indą.
Žingsnis 4
Viską sumalkite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Į kepenėles įmuškite kiaušinį ir miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Kepenėlių tešlą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir šaukštu paskirstykite kelias porcijas kepenėlių tešlos.
Žingsnis 8
Kepkite kepenėlių paplotėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps.
Žingsnis 9
Paruoštus paplotėlius pabarstykite smulkintais krapais. Gero apetito.
Kategorijos