Publikavimo data: 2024-06-08
Kiaulienos kepsnys oro kepsninėje
Bet kokią patirtį turintis virėjas aerogrillyje gali paruošti kiaulienos kepsnį. Pakanka turėti prietaisą ir žinoti keletą subtilybių. Yra tik dvi taisyklės: pasirinkti kokybišką mėsą ir gerai ją pamarinuoti. Geriausias ir kokybiškiausias kepsnys gaunamas iš kiaulienos sprandinės. Gabalėlius reikėtų pjaustyti skersai pluošto 2-2,5 cm storio, tuomet mėsa keps tolygiau. Galite pasigaminti bet kokį marinatą, tačiau mėsa turi jame gerai įsigerti. Optimalus marinavimo laikas - 4-5 valandos, o jei norite intensyvesnio skonio, marinuokite per naktį.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių marinatą. Svogūnus ir pomidorus supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, sudėkite į maišytuvo dubenį, įberkite druskos, maltų pipirų, bazilikų ir lauro lapų. Sumalkite, kol pasidarys tyrelė.
Žingsnis 2
Marinuokite kiaulienos kepsnius. Sudėkite mėsos gabalėlius į gilų dubenį, užpilkite daržovių marinatu ir išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
Žingsnis 3
Kepkite kepsnius oro kepsninėje. Padėkite oro grilio groteles aukštyn kojomis, paskirstykite mėsos gabalėlius, įjunkite prietaisą į 250 laipsnių temperatūrą ir kepkite 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir palikite dar 10 minučių.
Kategorijos