Publikavimo data: 2025-08-16
Kiaulienos kepsnys su bulvėmis
Kepta kiauliena su bulvėmis ir svogūnais yra toks universalus kasdienis ir šventinis patiekalas. Šiame patiekale yra visko: ir minkštos bei aromatingos mėsos, ir keptų švelnių bulvių. Minimalios jūsų pastangos, o ant stalo atrodys neįtikėtinai apetitiškai ir gražiai. Mažai kas atsisakys tokios kvapnios, sočios mėsos, troškintos savo sultyse su bulvėmis ir prieskoniais. Tokį kepsnį galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje, ir muliaže, ir puode. Tačiau sultingesnis patiekalas yra ruošiamas orkaitėje, būtinai jį iškepkite, ir jis tikrai taps vienu mėgstamiausių visos jūsų šeimos patiekalų!
Žingsnis 1
Paruoštą mėsą supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Giliame dubenyje sumaišykite pjaustytą mėsą ir smulkintą svogūną, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais, tada sudėkite bulves su mėsa ir svogūnais, įberkite druskos ir pipirų ir visus ingredientus užpilkite majonezu. Viską atsargiai išmaišykite, kad visi prieskoniai tolygiai pasiskirstytų paruoštoje lėkštėje.
Žingsnis 3
Paruoštą kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Išdėliokite bulves su kiauliena ir siųskite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite apie 40-50 minučių, kol visiškai iškeps (paruduos). Kepimo metu patiekalą būtinai kelis kartus pamaišykite ir supilkite išsiskyrusias sultis.
Kategorijos