Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos kepsnys su bulvėmis receptas
Pirmasis kiaulienos kepsnys caro valgiaraštyje pasirodė dar XVII amžiuje. O jau XVIII a., valdant Petrui Didžiajam, šis patiekalas tapo kone pagrindiniu karališkojo stalo patiekalu. Šiandien šis sotus ir aromatingas patiekalas, kaip ir anksčiau, puošia bet kurį stalą. Svarbiausia - teisingai jį paruošti. Tai padaryti jums padės mūsų žingsnis po žingsnio aprašytas receptas.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną, česnaką ir bulves, plonais griežinėliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir supjaustykite bulves kubeliais. Geriausia kubeliais supjaustytas bulves kelis kartus nuplauti po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių. Nupjaukite kiaulieną nuo riebalų pertekliaus ir taip pat supjaustykite ją kubeliais. Paruoškite storasienę keptuvę ir gilų puodą arba katilą.
Žingsnis 2
Įkaitintame aliejuje 2-3 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Tada sudėkite mėsą. Viską kartu maišydami kepkite 7-10 minučių. Tada sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Bulves ir mėsos pagrindą sudėkite į gilų puodą. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad vanduo ne visiškai apsemtų produktus, ir pastatykite ant ugnies. Kai tik patiekalas užvirs, įberkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite kepsnį 30-40 minučių.
Žingsnis 4
Įdėkite lauro lapą, išmaišykite ir po 5 minučių nukelkite nuo ugnies. Palikite kepsnį dar 10 minučių po dangčiu, tada patiekite.
Kategorijos