Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos kepsnys su bulvėmis receptas
Net jei suvalgysite nedidelę porciją kiaulienos kepsnio su bulvėmis, būsite sotūs ir patenkinti. Sotus, nes tai labai maistingas patiekalas. Sotūs, nes jį ruošėte savo rankomis.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, o česnaką smulkiai sukapokite. Nulupkite bulves ir morkas ir supjaustykite stambiais kubeliais. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Išsaugokite nuo jų išsiskyrusį aliejų ir naudokite jį kepdami kitus ingredientus. Išvalykite kiaulieną nuo riebalų pertekliaus ir supjaustykite dideliais 6 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Kepkite svogūnus įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite česnaką ir kepkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite kiaulieną ir kepkite, kol išsiskirs mėsos sultys.
Žingsnis 4
Į formą sudėkite mėsą su svogūnais ir česnakais, sudėkite bulves, morkas, džiovintus pomidorus, lauro lapą ir čiobrelius.
Žingsnis 5
Pagardinkite patiekalą druska ir pipirais. Uždenkite indą dangčiu ir 30 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Patiekite kepsnį karštą.
Kategorijos