Publikavimo data: 2024-06-08
Kiaulienos kepsnys su nitritine druska
Kiauliena su nitritine druska yra ukrainiečių virtuvės patiekalas. Kiauliena - tai prieskoniuose marinuota ir iki traškumo iškepta mėsa. Paprastas ir sotus užkandis, tinkantis iškylai ar šeimos vakarienei. Patiekalas pasižymi kvapniu, lengvu, aštriu ir subtiliu skoniu. Sūryme mėsa įmirkyta iki sodrios išvaizdos.
Žingsnis 1
Paprikas lengvai apkepkite keptuvėje ir sutrinkite peiliu. Taip jos taps minkštesnės ir aromatingesnės.
Žingsnis 2
Į vandenį suberkite prieskonius. Pastatykite puodą ant viryklės ant silpnos ugnies, kol užvirs. Virkite 2 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Paimkite kiaulienos sprandinę ir į visas puses subadykite šakute. Tada įdėkite kiaulieną į sūrymą. Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 15 valandų.
Žingsnis 4
Tada nusausinkite kiaulienos sprandinę popieriniais rankšluosčiais ir įtrinkite prieskonių mišiniu. Tada mėsą sudėkite ant pergamento ir folijos lakšto ir sandariai susukite.
Žingsnis 5
Įdėkite mėsą į iki 210 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 1 valandą ir 30 minučių. Tada apverskite ir kepkite dar 20 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite mėsą, sandariai uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 10 valandų, kad visiškai atvėstų.
Kategorijos