Publikavimo data: 2025-08-18
Kiaulienos kepsnys su Provanso žolelėmis
Kuo paprasčiau, tuo geriau. Šis principas 100 proc. tinka kepsnių kepimui. Raktas į gero kepsnio sėkmę - kokybiška ir labai, labai šviežia mėsa. Ji niekada neturėtų būti užšaldyta arba laikoma šaldytuve ilgiau nei 6-10 valandų. Mėsa, sviestas, druska ir keli prieskoniai - tai viskas, ko reikia geram kepsniui.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite į 4 vidutinio storio gabalėlius pluošto kryptimi. Gabaliukai turi būti maždaug vienodo dydžio.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Kepkite kepsnius iš abiejų pusių 5-7 minutes ant vidutinės ugnies. Baigiant kepti įberkite druskos, rozmarino šakelę ir Provanso žolelių mišinį.
Žingsnis 3
Išimkite kepsnius iš keptuvės ir sudėkite į plačias lėkštes. Leiskite jiems pailsėti 3-5 minutes ir iškart patiekite. Labai svarbu, kad patiekiama mėsa būtų labai karšta.
Kategorijos