Publikavimo data: 2024-06-08
Kiaulienos kepsnys su rozmarinu
Kiaulienos kepsnys - tikri vyriški pietūs, kurie pasotins organizmą ir suteiks daug energijos. Kepsniui rinkitės kiaulienos sprandinę, ji yra gana minkšta ir riebi. Dėl rozmarino mėsa įgaus neįtikėtiną aromatą ir atskleis savo skonį. Palaikius mėsą marinate, ją reikia apkepti ant karštos sausos keptuvės. Gausite tikrą restorano patiekalą, kurį galėsite drąsiai patiekti svečiams. Mažiausiai prieskonių, mažiausiai pastangų ir laiko - kas gali būti geriau?
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Paimkite nedidelį dubenėlį, supilkite į jį alyvuogių aliejų, įberkite rozmarino. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Apšlakstykite kiaulienos gabalėlius marinatu ir palikite 20 minučių. Tuomet 1 minutę švelniai pamuškite mėsą pirštais, kad prieskoniai geriau įsigertų.
Žingsnis 3
Apkepkite kepsnius. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite kiaulienos gabalėlius. Kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite kepsnius po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Pagardinkite druska ir pipirais. Perkelkite kiaulienos kepsnius į lėkštę ir palikite 5 minutėms.
Kategorijos