Publikavimo data: 2024-06-08
Kiaulienos kepsnys su šparaginėmis pupelėmis
Kiaulienos kepsnys su šparaginėmis pupelėmis yra skanus ir sveikas patiekalas, kurį galima paruošti vos per 15 minučių. Kepsniui geriau naudoti kiaulienos sprandinę, nes ji turi mažiau riebalų sluoksnių. Kad mėsa būtų sultinga, pirmiausia ji greitai apkepama ant didelės ugnies, o tada kepama orkaitėje. Šparaginės pupelės tinka ir šviežios, ir šaldytos. Šiame augale yra daug vitaminų ir mikroelementų, taip pat aminorūgščių, kurios būtinos gerai sveikatai.
Žingsnis 1
Kepkite kepsnį ant grotelių. Gerai įkaitinkite sausą grilio keptuvę. Dėkite mėsos gabalą ir kepkite ant didelės ugnies po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Taip pat apkepkite ir šonus. Tada dar kartą kepkite iš abiejų pusių po 1 minutę.
Žingsnis 2
Pašaukite kepsnį į orkaitę. Dėkite keptuvę su kepsniu į orkaitę 10 minučių, prieš tai nepamiršdami nuimti rankenos.
Žingsnis 3
Kol kepsnys keps orkaitėje, paruoškite pupeles. Į įkaitintą sausą keptuvę sudėkite šparagines pupeles ir pusę minutės pakepinkite. Tada supilkite aliejų ir kepkite dar 40-50 sekundžių. Įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Kategorijos